Zupa KREM z KALAFIORA - klasyka i piękno prostych dań


 Zachwycająca, sycąca i delikatna w smaku zupa krem z kalafiora. Idealna na coraz chłodniejsze dni.


Potrzebujemy do jej zrobienia: 
  • 1  kalafior 
  • 1 duży ziemniak
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy 
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 150 ml mleka kokosowego
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie
Zagotować kalafior z drobno pokrojonymi ziemniakami i podsmażoną cebulką w bulionie warzywnym. Doprawić solą i pieprzem. Gotować przez około 10 – 15 minut, aż warzywa zmiękną. Zdjąć z ognia i dodać mleko kokosowe. Zmiksować zupę i przetrzeć przez sitko, do uzyskania idealnego kremu. Podawać udekorowane natką pietruszki. Życzymy smacznego

ŻYCZĘ SMACZNEGO !!!



Komentarze

Popularne posty