Jakich przypraw użyć do pieczonych marchewek?

Chyba każdy się ze mną zgodzi, że pieczone warzywa smakują o wiele lepiej. Warto jeszcze dodatkowo "podkręcić" nieco smak fajnymi przyprawami. Idealne są zioła prowansalskie. Ja dziś dodałam ciekawą mieszankę z miętą i tymiankiem. Jakich ziół Wy używacie? 



Składniki: 
  • marchewki (1 kg.)
  • zioła prowansalskie (1 łyżeczka)
  • mięta (1/2 łyżeczki)
  • tymianek (1/2 łyżeczki)
  • oliwa ( 2 łyżki)
  • sól i pieprz ( wg. uznania)

Wykonanie: 

Obieramy marchewki i posypujemy je ziołami obtaczając również w oliwie. Kiedy każda będzie ma na sobie przyprawy, pieczemy w sreberku ok 20 min, aby były lekko twarde. Podajemy z kaszą, świetnie smakuje również z hummusem. 

Zobacz przepis na HUMMUS: 
 Przepis na hummus czyli pastę z ciecierzycy.



SMACZNEGO !!!!
Pozdrawiam

Komentarze

Popularne posty