Chrupiąca sałatka w 5 minut

Są składniki, które po prostu ze sobą znakomicie współgrają. Takie idealne połączenie to czerwona kapusta ze słodkim jabłkiem. Delikatnie skropiona cytryną nic więcej nie potrzebuje, by zabierać się do jej schrupania. :) 


Coraz częściej poszukuję dań z czerwoną kapustą, gdyż to nasz polski przysmak bogaty w witaminy i minerały. Nie tylko zapobiega anemii i obrzękom, podnosi także odporność i zapewnia piękne włosy, skórę i paznokcie. To wszystko za sprawą dużej zawartości witaminy C, K, A oraz witaminy z grupy B: 1,2.3,5, 6.  Dlatego zachęcam do spróbowania mojego przepisu na chrupiącą sałatkę z kapusty. 

Składniki dla 2 osób: 

1. Kapusta czerwona ( 1/2 główki) 
2. Jabłka soczyste ( 2 szt.) 
3. Cytryna ( 2 plasterki ) 
Wykonanie: 
Szatkujemy i blanszujemy kapustę, aby była miękka. Ścieramy jabłka i mieszamy wszystko razem. Podajemy z plasterkiem cytryny do spryskania. 



Pomimo super prostego przepisu ta sałatka rzeczywiście świetnie smakuje i wygląda zachwycająco. 
SMACZNEGO i na ZDROWIE!
Pozdrawiam 
Marta


Popularne posty