Listopadowy przysmak - KREM Z DYNI

Dziś znalazłam w lodówce dynię. Pierwsze co przyszło mi do głowy to zupa krem. Delikatna i puszysta. Sycąca i zachwycająca swoim kolorem. Tak więc wrzuciłam na parę ziemniaki i dynię, by wyczarować z nich listopadowy przysmak - zupę krem z dyni. 



Składniki dla 2 os: 
1. Dynia ( 1/2 szt.)
2. Ziemniaki ( 4 szt. ) 
3. Pomidory ( 2 szt. ) 
4. Pomidory suszone ( 4 szt.) 
5. Cebula dymka ( szczypta do posypania ) 
6. Przyprawy ( kurmuma 1 łyżeczka, papryka słodka 1/2 łyżeczki, sól himalajska 1/2 łyżeczki, chili - szczypta) 
7. Pieprz cytrynowy - NOWOŚĆ na rynku, która wspaniale podbija smak. Do posypania wedle uznania. 

Wykonanie: 
Zaczynamy od obrania ziemniaków i dyni. Wrzucamy ziemniaki na parę i po 10 minutach dorzucamy do nich dynię. To niesamowite jak szybko dynia się gotuje. Już po 5 minutach jest gotowa. Przekładamy wszystko do innego garnka, posypujemy przyprawami i miksujemy. Można dodać trochę wody z garnka, w którym się parzyły, aby łatwo zmiksować całość. Teraz zostaje nam pokroić pomidory i cebulkę oraz posypać nimi zupę. Nie zapomnijcie pieprzu cytrynowego oraz pysznych pomidorów suszonych zalanych oliwą, które zwieńczą nam to pyszne danie. 
ŻYCZĘ SMACZNEGO !!!! MNIAM MNIAM :)


Pozdrawiam 

Mata

Komentarze

Popularne posty