Świąteczna KAPUSTA z GRZYBAMI

Kapusta z grzybami nadaje się znakomicie do farszu na uszka, ale także jako dodatek do innych świątecznych dań. Jest to prosta w przygotowaniu potrawa, a jej smak poprawia się z każdym dniem i każdym gotowaniem. Niektórzy gotują ją nawet przez 3 lub 4 dni, przed każdym podaniem. 
Składniki: 

  1. Kiszona kapusta z marchewką ( ok 300 gram)
  2. Suszone grzyby ( ok 50 gram)
  3. Cebula ( 3 szt.)
  4. Olej 
  5. Pieprz do smaku

Wykonanie: 

  1. Moczymy przez ok 1 godziny suszone grzyby w wodzie.
  2. Płuczemy kiszoną kapustę i gotujemy ją w wodzie z grzybami ok 1 godziny.
  3. Przysmażamy cebulkę na patelni ok 5 minut.
  4. Dodajemy do patelni kapustę i mieszamy wszystko razem. 

GOTOWE!

Życzę UDANEGO UCZTOWANIA w te ŚWIĘTA i pozdrawiam
Marta




Komentarze

Popularne posty