LUNCH BOX

Idealne danie na zabiegany dzień w pracy, wystarczy wieczorem zagotować ryż i zamarynować TOFU, aby w porze lunchu cieszyć się przepysznym burrito. 

Jak wiadomo TOFU nie cieszy się sławą ze względu na swój obojętny i neutralny smak. Ja natomiast bardzo go lubię, ponieważ genialnie pochłania marynaty. Wieczorem zamoczyłam go w oliwie, kurkumie i ziołach prowansalskich, dodałam również pieprz i sól. Kilka dodatków takich jak: sałata, ryż, pomidorki i burrito gotowe do zabrania na lunch w pracy.
Składniki: 
1. Placki do burrito ( ja akurat użyłam kupowanych ale zachęcam do robienia samemu) 
2. Tofu 
3. Ryż
4. Sałata ( użyłam rukoli )
5. Pomidor
6. Marchewka
Przyprawy do marynaty TOFU: oliwa z oliwek, kurkuma, zioła prowansalskie, sól, pieprz

Wykonanie: 
1. Zagotuj ryż
2. Zamarynuj Tofu w przyprawach, najlepiej zostawić na noc aby smaki się połączyły. Jeśli jednak nie możecie się oprzeć pokusie i chcecie wcześniej zjeść to wystarczy godzina lub dwie aby zacząć "pałaszowanie" ;)
3. Na burrito połóż wszystkie składniki i zawiń. Do wzięcia jako LUNCH BOX zawiń dodatkowo w folię. 
SMACZNEGO !

Komentarze

  1. to dobre na dziś dla mnie :) i jak wszystkie Twoje przepisy proste do przyrządzenia! super ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzięki Agata i polecam się na przyszłość ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty