ZIELONA PASTA

Nie wiem jak Wy, ale jak widzę zielone warzywa to leci mi ślinka. Niewątpliwie mój smak ewaluował w stronę zdrowszych potraw, co bardzo mnie cieszy ;). Więc dzisiaj serwuję PASTĘ zatopioną w zielonych warzywach. 

Wśród wszystkich kolorowych warzyw niewątpliwie wygrywa kolor ZIELONY poprzez zawartość CHLOROFILU. Ten zielony pigment zawarty w roślinach przetwarza energię słoneczną na energię potrzebną roślinom do oddychania i wzrostu. Jedząc te zielone warzywa wzmacniamy organizm, oczyszczamy także jelita, nerki, wątrobę oraz krew! 

Spróbujcie sami zielonych warzyw z pełnoziarnistym makaronem DURUM. Pyszne i zdrowe! 
Składniki dla 2 os: 
1. Makaron z pszenicy DURUM
2. Bób 
3. Groch 
4. Brokuł 
Sos: oliwa z oliwek ( 3 łyżki), ocet jabłkowy ( 1 łyżka), pieprz cayenne, sól himalajska

Wykonanie:
1. Zagotuj makaron. 
2. Na parze przygotuj obrany bób, groch, brokuł i cukinię. Wystarczy gotować na parze od 5-10 min. 
3. W misce połącz wszystkie składniki wraz z sosem i pozostaw jeszcze na 5 min. aby smaki połączyły się.

Zielona pasta gotowa do podania!

Smacznego!


Komentarze

Popularne posty