Rajski SORBET

Chcesz na chwilę znaleźć się w raju? :) Spróbuj mojego sorbetu truskawkowego! :) Czas się dla mnie zatrzymał kiedy go spróbowałam. Rewelacyjnie słodko-kwaśny ze świeżą nutą mięty smakował wyśmienicie w upalny dzień, kiedy patrzyłam sobie na moje również mocno czerwone pelargonie. Wybaczcie moje rozmarzenie, ale naprawdę ten deser jest wyśmienity! Mam nadzieję, że też go spróbujecie.
Jego wykonanie jest banalnie proste, choć wymaga pewnej dyscypliny czasowej. Po włożeniu do zamrażalnika co 30 min należy go wymieszać, jakieś 3-4 razy. Ja przyznaję wymieszałam tylko 2 razy, ale i tak wyszedł wyśmienity ;)
Składniki:
1. Truskawki ( 1 kg )
2. Cukier trzcinowy ( 1/2 szklanki )
3. Mięta ( do dekoracji ) 

Wykonanie: 
1. Cukier podgrzej na małym ogniu, aby się rozpuścił ( użyj ok 1/2 szkl. wody )
2. Zmiksuj truskawki
3. Ostudzony cukier wymieszaj z truskawkami
4. Włóż do zamrażalnika i zamieszaj co 30 min, jakieś trzy razy ( aż uzyska dobrą i puszystą konsystencję)
GOTOWE! 
SMACZNEGO rajskiego sorbetu!

Komentarze

Popularne posty