ANTI-AGING obiad

W moim życiu przyszedł taki czas, że zaczęłam się trochę martwić się jak długo utrzymam swój młody wygląd skóry. Mogłabym pójść do sklepu i kupić mnóstwo kosmetyków ANTI-AGING, ale wiem że to tylko jedna strona medalu - ta zewnętrzna  znacznie ważniejsze jest  odżywianie skóry od wewnątrz. Nic nie poprawi nam lepiej kolorytu skóry jak beta-karoten z marchewki i nie odmłodzi naszych komórek jak kwas foliowy zawarty np. w soczewicy. Świadome komponowanie posiłków jest kluczem do pięknego wyglądu. 

Oto mój ANTI - AGING obiad - soczewica z marchewką. 



Soczewica ma dużą zawartość kwasu foliowego ( czyli witaminy z grupy B) która wspomaga powstawanie czerwonych krwinek, regenerując nasze komórki zarówno te stare jak i młode. Ma również dużą zawartość białka, skrobi i składników mineralnych takich jak - wapń, fosfor czy żelazo. Staje się oczywiste dlaczego weganie i wegetarianie kochają soczewicę. 

Dodatkowy plus dla tych co się odchudzają - soczewica ma niski indeks glikemiczny, co oznacza, że po jej zjedzeniu nie będziemy szybko głodni!



Składniki: 
1. Soczewica ( 1 paczka) 
2. Papryka ( 1 szt.) 
3. Cebula ( 2 szt.)
4. Marchewka ( 2 szt.)
5. Czosnek ( 2 ząbki)
Przyprawy: kurkuma, sól i pieprz cayenne

Wykonanie możesz zobaczyć na moim pierwszym kulinarnym filmiku: 

SMACZNEGO!


Komentarze

Popularne posty